Najbolj zdrava hrana za pse

 In Novosti

Psi lahko leta in leta preživijo, če jih prehranjujemo z nepopolno, industrijsko hrano, „nabildano“ z  raznimi snovmi, s hrano, ki opravičuje naziv popoln obrok le na nalepki in v kemičnem laboratoriju in ki je težko prebavljiva, pomanjkljiva, za živ organizem pogosto tudi škodljiva.  Predvidevamo, da ne želite svojega psa prehranjevati s hrano, ki pomeni le preživetje, ampak bi mu radi privoščili hrano, ki zagotavlja zdravje in dolgo življenje. 

Ideja, da psa lahko celo življenje hranite samo z eno vrsto hrane zaradi tega, ker na pakiranju piše, da vsebuje absolutno vse, kar je vašemu psu potrebno, je huda zabloda. 

Obstajajo osnovne smernice, kaj potrebuje pes v svoji prehrani, toda vsak pes je poseben in vi bi kot lastnik morali prepoznati, kaj vašem psu najbolj ustreza in kaj ne. 

Presenetljivo je dejstvo, da se lastniki psov danes bojijo dati psu nekaj, na čemer ne piše „hrana za pse“, istočasno kupujejo za sebe zdrava živila, iz katerih sami kombinirajo kakovostne obroke in ne iščejo obrokov, na katerih piše „hrana za ljudi“. 

Proizvajalci industrijske hrane nas desetletja in desetletja bombardirajo s  sporočili, da ne znamo sami hraniti psa in da se psi morajo hraniti izključno s hrano, na kateri piše, da je za pse.  

Če ne želite sami pripravljati hrane za svojega psa, potem je pomembno izbrati kakovostno osnovno hrano, ki vsebuje vse hranljive snovi v primerni obliki za pasji organizem in po potrebi dodati živila, bogata z neko posamezno snovjo. Vsekakor je zelo važno dodati živila ne pa sintetične praške, za katere se na embalaži trdi, da vsebujejo vse, kar vaš pes potrebuje.  

Naravna surova hrana, ki temelji na mesu, drobovini in majhni količini zelenjave in sadja ter na dodatkih, kot so zdravilna zelišča, je zagotovo najboljša izbira za psa, ki je po svojem prebavnem sistemu resnični mesojedec. Seveda pogosto lahko slišite, da so psi po svoje tudi vsejedci, vendar taka navada vsejedca ni zaželena, če za svojega psa želite najboljšo možno prehrano. Za pripravo surovih, uravnoteženih obrokov je vsekakor nujno znanje, ker hraniti psa s „šnicli“ ni ne najboljša in tudi ne uravnotežena prehrana.  

Zanimivo je, da proizvajalci hrane za pse proizvajajo pogosto hrano za posamezne pasme in pri lastnikih vzbujajo občutek, da je to prava hrana za njihovega psa. Toda razlike v sestavi, če sploh obstajajo, so zanemarljive in edino, kar je drugače (če govorimo o dehidrirani hrani), je velikost granul. Za pse kot vrsto je prehrana v osnovi enostavna, čeprav le veliko bolj zapletena kot to, da se psa skrčina pasmo in na potrebe posamezne pasme, ker vsak pes je poseben. Zaradi tega je prehrana psov razdeljena po pasmah samo še en marketinški trik.  

In za konec en nasvet– nikar ne hranite svojega psa z nobeno stvarjo, ki jo vaša babica ne bi prepoznala kot hrano.

Recent Posts
premium hrana za psesirova prehrana