Top 10 razlogov zakaj je surova prehrana najboljša izbira za vašega ljubljenčka

 In Novosti

Top 10 razlogov zakaj je surova prehrana najboljša izbira za vašega ljubljenčka

 

  1. Zdravje. Psi, ki se prehranjujejo s surovo hrano, imajo izredno redko probleme, ki so pri večini današnjih psov izredno pogosti, kot so npr. problemi z vnetjem analnih vrečic, gastritis, driska, alergije itd. Obiski pri veterinarju so najpogosteje samo zaradi cepljenja.

 

  1. Daljša življenjska doba. Psi, ki se prehranjujejo s surovo in popolnoma naravno hrano, živijo dlje in so bolj zdravi, ker prehrana zelo vpliva na kvaliteto življenja. Vsak lastnik psa pa si sigurno želi, da njegov kosmatinec ostane čim dlje z njim. Genetika je nekaj, na kar ne moremo vplivati, na življenjski stil s posebnim poudarkom na prehrani – lahko!

 

  1. Če psa hranite s surovo hrano, veste točno, kaj vaš pes je. Vsa živila, ki se uporabljajo pri pripravi surovega obroka, so vam dobro znana. Ni čudnih kemičnih snovi, za katere niste prepričani, kaj so, in ko jih poguglate, postane jasno, da jih uporabljajo npr. v tekstilni industriji, ni pa jasno, kako in zakaj so se znašle v hrani vašega psa. 

Prav tako ni sestavin, ki ne zvenijo niti malo ‘apetitlih’, kot so npr. predelani ostanki živalskega porekla. Ali ste se kdaj vprašali, kaj to pomeni?

 

  1. Psi zelo radi jejo surovo hrano. Poleg tega, da je surova prehrana najboljša oblika prehrane za pse, navdušuje, da jo psi obožujejo, obožujejo njen okus in vonj. V surove obroke ni potrebno dodajati ojačevalcev okusa in vonja, da bi psi to hrano jedli z velikim zadovoljstvom. Tudi največji zbirčneži pokleknejo pred skodelico, polno surovega slastnega mesa!

 

  1. Surova hrana je zelo dobro prebavljiva. Lastniki opazijo to dejstvo skoraj takoj, ko psa začnejo hraniti s surovo hrano. Zaradi izjemne prebavljivosti surove hrane so iztrebki psa zelo majhni in kompaktni (točno takšni, kot morajo biti pri mesojedcih).

 

  1. Sijoča, bujna dlaka brez neprijetnega vonja. Druga razlika, ki  jo lastniki opazijo po spremembi prehranjevanja njihovega ljubljenčka, je sijoč kožuh brez tistega ‘specifičnega pasjega vonja’ in mastnega občutka na dlaneh po božanju psa.

 

  1. Zdravje zob. Psi, ki jejo surovo hrano, še posebej če občasno jejo surove kosti (primerne njihovi velikosti), imajo zdravo zobovje. Surova hrana se ne lepi na zobe in dlesni in tako je mnogo manj možen razvoj bakterij, nastanek umazanije in zobnega kamna.

 

  1. Pravilen razvoj. Mladiči, navajeni na surovo hrano, imajo opazno močnejši in odpornejši organizem, kosti in zobovje.

 

  1. Preprečevanje torzije želodca. Surova hrana se v želodcu ne povečuje, ne spreminja volumna, ne širi stene želodca. Volumen ostaja isti, kot je bil v skodelici, hrana se zelo hitro prebavlja in zapusti želodec v času približno štirih ur. Po zaužitju surove hrane psi ne čutijo potrebe po pitju večje količine vode, kot je to običajno po zaužitju suhe hrane.

 

  1. Surova hrana je popolnoma naravna. Pravilno sestavljen surov obrok vsebuje različna živila, kombinirana v pravilnem razmerju, da nastane celovit obrok, ki mu ni treba dodajati raznih sintetičnih vitaminov in mineralov. Zelo pomembno je izbrati kakovostna živila in upoštevati razmerje, da nastane odličen obrok. 
Recent Posts
Najzdravija hrana za psePas je mesožder